Gulasz z indyka
14 września 2016
Niesamowicie dobre i dietetyczne nuggetsy
14 września 2016

Pieczeń z indyka

Składniki:

  • 1kg piersi z indyka
  • 10ml oleju z pestek winogron
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • ciemny sos sojowy (odrobina)
  • musztarda
  • rękaw do pieczenia

Filet z indyka myjemy i osuszamy. Olej trafia do miski a do niego przyprawy i odrobina sosu sojowego oraz łyżka musztardy. Wymieszane tworzy gęsty sos, który nacieramy dokładnie mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia mięso wkładamy do rękawa i do piekarnika. Pieczemy przy temp 180stopni przez 50 minut, po czym rozcinamy folię i pieczemy kolejne 20 minut.

Proponowany posiłek:
50 gr ryż bassmati (nie gorący)
10ml olej lniany wymieszany z ziołami i dodany do ryżu
100 gr pieczeni z indyka
100 gr brokuły gotowane

węglowodany: 44gr (39gr z ryżu, 4 WW)
białko: 42gr (39gr z mięsa)
tłuszcz: 13gr (nasycone z mięsa ok 1g)
460 kcal i smakuje bosko:)