Składniki:
Filet z indyka myjemy i osuszamy. Olej trafia do miski a do niego przyprawy i odrobina sosu sojowego oraz łyżka musztardy. Wymieszane tworzy gęsty sos, który nacieramy dokładnie mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia mięso wkładamy do rękawa i do piekarnika. Pieczemy przy temp 180stopni przez 50 minut, po czym rozcinamy folię i pieczemy kolejne 20 minut.
Proponowany posiłek:
50 gr ryż bassmati (nie gorący)
10ml olej lniany wymieszany z ziołami i dodany do ryżu
100 gr pieczeni z indyka
100 gr brokuły gotowane
węglowodany: 44gr (39gr z ryżu, 4 WW)
białko: 42gr (39gr z mięsa)
tłuszcz: 13gr (nasycone z mięsa ok 1g)
460 kcal i smakuje bosko:)