Przepis na pyszne Polędwiczki Wieprzowe
14 września 2016
Pieczeń z indyka
14 września 2016

Gulasz z indyka

Składniki:

  • 100 gram udźca z indyka
  • 50 gr papryka zielona
  • 100 gr cebula
  • 100 gr passata pomidorowa
  • 50 gr makaron pełnoziarnisty
  • 10 gr olej z pstek winogron
  • odrobina sosu sojowego
  • przyprawy: przyprawa do kurczaka, papryka ostra, tymianek, bazylia, czosnek

Oliwę wlewamy na patelnię podgrzewamy i obracamy tak aby patelnia się zwilżyła. Resztę oliwy wlewamy do miski. Do tego dodajemy przyprawy do kurczaka oraz sos sojowy. Mięso kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski mieszając z olejem i przyprawami. Mięso zostawiamy na godzinę w lodówce. Makaron gotujemy tak aby się nie rozgotował i zaraz po zagotowaniu płuczemy w zimnej wodzie. Mięso trafia na patelnię. W momencie kiedy mięso jest już prawie usmażone dodajemy pokrojoną cebulę oraz paprykę. Całość po usmażeniu zalewamy niewielką ilością wody i dodajemy resztę przypraw. Po wygotowaniu części wody dodajemy passatę i całość dusimy przez ok 20 min.

Białko: 30gr
Węglowodany: 44gr z czego 30 to makaron (IG 37, 3WW)
Tłuszcz: 14gr (tylko 3gr z mięsa)

Posiłek ma 437kcal